به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در خراسان شمالی، حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم یعقوبی، امروز در جلسه تفسیر قرآن در مسجد انقلاب بجنورد، بر اهتمام و توجه بیشتر به این کتاب انسانساز تأکید کرد.
وی افزود: قرآن کتابی است جامع و کامل که برنامه تکاملی و سیر صعودی آدمی را به زیباترین وجه ترسیم و تبیین کرده است.
حجتالاسلام والمسلمین یعقوبی خاطرنشان کرد: قرآن هم به موضوع خودسازی و هم جامعه پردازی و هم تمدن سازی پرداخته و زیرساختها و عوامل خودسازی که مقدمه جامعه و تمدن سازی است، نیز در قرآن مطرح شده است.
وی با بیان اینکه فلاح در فرهنگ قرآن طرح جامعه توحیدی و جلوه حیات طیبه است، اضافه کرد: قله بلندی که انسان میتواند به وسیله خودسازی به آن راه یابد، نامش فلاح و رستگاری است.
حجتالاسلام والمسلمین یعقوبی با اشاره به فرهنگ فلاح در قرآن، با بیان اینکه درمجموع ۴۰ مورد این واژه در قرآن به کار رفته است، گفت: در اصطلاح مفلح کسی است که با رنج و تعب به مقامی رسیده باشد نه بدون رنج؛ بنابراین فلاح فراتر از معنای رهایی از موانع به معنای رسیدن به مقصد و مقصود را نیز در بر دارد.
وی اظهار کرد: بارزترین مصداق فلاح که همراه با وقایه نفس از شحّ و تقوای از بخل است، در قرآن مطرح شده است؛ بهگونهای که خداوند در آیه ۹ سوره حشر میفرماید: «وَمَنْ یوقَ شُحَّ نَفْسِهِ فَأُولَئِک هُمُ الْمُفْلِحُونَ» و تأکید میکند کسانی که از بخل و حرص نفس خویش بازداشته شدهاند رستگاراناند.
حجتالاسلام والمسلمین یعقوبی تصریح کرد: آیتالله جوادی آملی در این زمینه میفرماید: فلاح و رستگاری مقصود بالذات و هدف نهایی انسان است و چون فلاح انسان در رسیدن به کمال مطلق است و کمال مطلق جز خداوند سبحان نیست. پس فلاح انسان در لقاءالله است و برای رسیدن به لقای الهی، گامهای نخست را با هدایت فطری و تقوای اعتقادی، عبادی و مالی باید برداشت و آنگاه تا به سرمنزل مقصود باید از هدایت و رهبری قرآن ناطق و صامت پیروی کرد.
وی افزود: امام صادق (ع) هم در تفسیر مفلحون میفرمایند: از آنچه میترسند میرهند و به آنچه امید بستهاند میرسند؛ ازاینرو همه باید جد و جهد داشته باشیم که در زمره مفلحون قرار گیریم.
انتهای پیام/